Farligt och rått..

Så är det måndag kväll och jag är inne i nån sorts dvala igen. Måste verkligen börja spåna på tv-serie idéerna, men samarbetet med Finland tog musten ur mig, blev så peppad över det att jag la all min energi i det..inte dåligt av mig att skriva ett kortfilmsmanus på 5 minuter på en dag...och då med inkluderad idéarbete..grejen var ju den att miljön lockade dem mest..dvs. Tunnelbanan...Dock sökte jag med ett färdigt manus, men det innehöll för många karaktärer..så jag fick rensa och rensa..till en ny historia..men kul va de..man kan mer än va man tror...

...och vad är det med tunnelbanor? Kanske har de något rått, smutsigt, kalt och farligt i sig..
I Finland är det ju fortfarande tillåtet att filma i tunnelbanor...i metro-station (som det heter där) i Helsingfors! I Sverige är det ju förbjudet enligt lag att filma i tunnelbanor (Beck filmer har däremot fått tillåtelse att filma i tunnelbanan, men kanske just för att det är Beck!) Så man måste ju passa på då i Finland innan det ändras där!

Jag själv gillar att skriva spännande och dramatiska berättelser och då gör ju miljön, som är dess like, lite realistiskt och grovt i sitt sätt mycket bättre. Jag älskar realism, det som berör och sätter sig i magkänslan. Det är vad allt handlar om för mig i mitt skrivande.

Så jag har lite idéer på tv-serier..nog så hemska och absurda att jag skrattar av mig..okej, i can be little spooky sometimes...but i enjoy every minute of it!

Nu så ska jag dricka te i min lilla stuga, det är becksvart ute och sekundvisaren på klockan tickar något så...jag tror jag tar ut batteriet..

Vi ses..C

Hejsan hoppsan..

Satt och lyssnade på lite musik. Så fick jag för mig att skriva en del textrader från de olika låtarna, fick till en liten historia..så varsågod!..så gjorde jag naturligtvis om meningarna lite..


Give me time to realise..my crime
you know love and still have this choise of mine
but then..you can´t forget to catch me if its true you care
and if its love you want then take it while you can..just be aware
with a sympathetic talk it was the thing you had
to take a life as you was in command
don´t push too hard..you don´t know what your set up for your self
you took my life..and my welth
you see so
and again i don´t think you know
so i´ll say
as a criminal...you fade away

/Chicadella

Than we meet again..

So i am back. Yes, haft en arbetsam vecka med mitt skrivande. Kul som attans att få skriva för ett riktigt uppdrag och som jag har kämpat också...

Ikväll blir det i alla fall bastu.
Kom bara att tänka på en grej..som alltid..jo, att hur vi alla uppfattar ord beroende på sammanhang. Jag har haft den diskussionen med en vän om hur lätt det är att misstolka varandra beroende på vilka ord man använder och hur viktigt det är att man uttrycker det rätt...hur självklart det än låter, så är det inte så enkelt faktiskt. Jag kan dra ett exempel
Jag säger här tre liknande repliker som kan uppfattas helt olika (intonationen kan givetvis också stärka detta!)

- Ditt jävla arsel! Att du är trög!
(inte riktigt från en vän kanske)

- Ditt lilla jävla arsel! Att du är lite trög hördu!
(kanske från en partner, som inte står ut med dig)

- Ditt arsel..du är en riktig jävel! Är du inte lite trög ändå hördu!
(en komplimang faktiskt..kompisen beundrar din gärning)

- Din lilla jävel! Ett trögarsel är vad du är!
alt 1(kanske har du gjort bort dig inför din partner så hon skäms över dig)
alt 2(du har du varit smått otrogen och hon vet)


Nu släpper jag tankarna för en stund och eldar bastun!
Kram.

Take it easy..

Hemma i stugan igen..äntligen! Har saknat det nåt så hemskt..det har ju blivit som mitt hem nu. Och nu är hösten verkligen här. Ja..gud vad jag låter som en gammal gumma! Okej, ibland kan det bli så...men vem bryr sig..
Var dock lite kyligt här inne, men nu svettas jag av bara den..borde tänka på elräkningen men..men..äh..
Och behöver jag verkligen kratta?Kram!I bland utomjordingar..

Jobbade med 10 åringar idag hela dagen. Måste säga att det alltid är kul med barn, vet inte men de får en alltid att må bra, i alla fall för det mesta. Blev på gott humör idag och det var himla kul att lyssna på deras idéer det de hade att komma med. De har sån extremt livlig fantasi! Man kanske ska ta till hjälp av ett barn när man får skrivartorka..
Jag har i alla fall varit på gott humör idag och skrattat med barnen. De är så underbara! Nåja, kanske lite livat emellanåt, sov nån timme när jag kom hem av all energi. De är ju sådana energiknippar..ja, allt vad man som vuxen behöver. Energi, humor och fantasi...det kan man komma långt på.

Gonatt då och glada drömmar (till skillnad från de hemska utomjordiska lilafärgade varelserna, som övertog skolan, enligt dagens berättelser..:) )

Vi ses.

Tro inte att du vet vad du får om du nu inte väljer att få det du vet...


Satt idag och kollade en film "vid himlens utkant", handlar om en turkisk ung kvinna, som lever utanför lagen inom politisk aktivism, hamnar i ett lesbiskt förhållande och slutligen i fängelse. Den var mäkta imponerande hur manuset var uppbyggt! Men så har den också vunnit pris för bästa manus på filmfestivalen i cannes förra året. Det var intressant att följa hur de olika personers liv sammanflöts till varandra på något sätt och hade stor påverkan i varandras liv och öden utan deras vetskap om varandra.

Kom själv att fundera på hur det egentligen är med livet. Hur mycket man styr själv till sitt öde? Och om det finns en begränsad tid till varje hållplats och om inte så förhalas ditt öde då? Drar man bara ut på det? I så fall så är det en bra orsak till varför vi upplever liknande misstag och konsekvenser om och om igen...tills vi kommit till vår hållplats slutligen.

Så sega vi är då..och tänk så mycket som skulle kunna hända, om man bara följde sin intuition och känsla, utan någon som helst förnuft. För förnuftet är ju denna bromskloss, som hindrar oss från att ta till oss lite tokiga risker, det gör oss istället fega och trygga. Dock kan väl förnuftet vara till hjälp om man lär sig och tillåter sig just därför att förändra på sig.
Fann ett riktigt bra citat. Kommer nu inte ihåg vem som skrivit det.

"Om du alltid gör som du alltid har gjort
kommer du att få vad du alltid har haft."

Stämmer så bra ibland!

Mitt eget citat:
"Don´t try to find out your destiny, otherwise you stop living when you choose it, it wont be right then. You can´t choose it, it is not an option of logic only a need.

Hmm..

Kram C

Sega fréda..

Nu så är det fredag igen och jag är sååå seg. Vill bara gossa med min kudde i min mjuka säng! Har ätit sushi idag..älskar det och ska gotta mig med cocosbollar och vindruvor lite senare. Jag försöker hålla mig i god hälsa så gott det går och äta lite kött och mer fisk, som jag lovat! Står på mig! Har promenerat varje dag från skolan, dock inte till, eftersom jag är lite morgontrött av mig..och så kollar jag fettinnehållet i alla matprodukter jag köper så...:)

Så är det skolan. Jag måste se mer på tv...ett måste, då jag ska skriva en tv-serie under året på skolan och som ska pitchas för svt..är som ett ufo bland serieskrivandet då jag knappt ser på tv-serier överhuvudtaget! Hur ska detta gå? Tänker kanske skriva en julkalender för barn..vet inte..tänker bara på troll och häxor just och hoppas att de ska ge mig magiska krafter till att komma igång med idéarbetet och skrivandet!..om inte trolla fram en livs levande, mysig och go krambjörn, som kan trösta mig lite..i miss that... :-(

Okej, nu är det dags för cocosbollarna..
Vi ses. Kram C

En sömnig tjej..

En sömnig måndag kväll, utan solbränna...:)

Och jag älskar dessa mjukisbrallor...(bikbok)!


Gonatt! Puss o kram..

Ps. Om inte annat så njut av en mer färggrann maträtt istället, som jag blev bjuden på i lördags! Det är (svart) pasta, majs, lax, brockoli och paprika med morötter!
Nam :)

Sköna söndag..

Så är det söndag kväll och jag är helt utmattad av den 4,5 timmars långa resande man får stå ut med, när man pluggar på annan ort..okej..Jag är skittrött! Om man får uttrycka sig så?..helt lamslagen alltså...äh, nu överdriver jag lite, men det är kul att göra det ibland! Tänkte bara skriva lite för att få fler inlägg på bloggen som sagt, jag har ju varit lite dålig med det. Ska lägga mig tidigt nu i min mjuka säng och se på tv tills jag somnar..

Godnatt när det väl e dags..

"Det man lägger energi på växer"

Jag läste en liten artikel om meditation och har tänkt på det att röja undan tankar. Det är visst bra att försöka det ibland. Bara att tänka på just ingenting. Jag har aldrig riktigt tyckt att meditation passar för mig..och kanske gör det inte det heller, så mycket som rör sig inom mig...tror jag skulle bli orolig och börja tänka igen...men att lära sig att styra sina tankar..är väl en annan form av balans i själen...eller vad man nu kallar det för?

Jag tror att det är fullt möjligt att träna upp sig mentalt till att lära sig att påverka sina tankar.
Positiva tankar ger positiv energi, det man lägger energi på växer, blir starkare och det andra som skapar oro blir allt svagare. Jag är ändå försiktig nuförtiden att inte bli en så kallad "tyst medlöpare" bland vänner och i åsikter för att slippa konflikter...tror nog det däremot ger "gödsel" för mer av just det. Vi vet ju ändå vad som är rätt och fel, men det verkar som att det vanligen är lättare att sätta ett lätt silkeslakan över sinnet och förfina de fula orden, som än mer blir till sarkasm eller förtryck. Sällan man träffar riktigt ärliga människor faktiskt..

Nä det är faktiskt inte så enkelt, som det låter. Kanske också uppfattas, som självklart att lägga energi på rätt saker, men vi är mer komplexa än så...någon annans bästa kan bli viktigare än vi själva..och så blir vi trötta och irriterade, tills vi ger upp och inte behärskar oss längre och sjunker djupare och..blir deprimerade, förbannade, sorgsna, skamfyllda eller rent av bittra. Fy förbaskat..

Livet är kort och vi äger inte våran kropp så länge..!
Lev väl.

C

Serier..

Så ska jag börja skriva på tv-serier..Jag som nästa aldrig ser på tv-serier! Så har tänkt att kanske det bästa sättet att ladda för idéer är att läsa serietidningar...har inte läst mycket mer än Kalle Anka för ett bra tag sen sist. Nåja bättre sent än aldrig, har nu lånat serieböcker/tidningar som "the names of magic", "Death the high cost of living", "the Books of MAGIC", "Queer as Karin", "Den första kärleken"..och det var visst allt. De lät väl intressanta...lite kvällssagor för mig själv då..innan läggdags.
Ska väl börja med "Death..." (förresten är dessa verkligen barnböcker??

Godnatt på er.

RSS 2.0