Nya tag!

Nu ska jag börja träna igen! That´s it! Ingen återvändo..jag har beslutat mig för det. Värmer upp en kycklingpaj, det är fettsnålt och innehåller väl proteiner..eller? Och så blir det proteindryck "före" träningen, jag vet att man helst ska ta det direkt efteråt, men eftersom jag kör med mjölkprodukt så är det inte så gott med varm mjölk, som stått ett tag. Dessutom har det alltid funkat bättre för mig före träningen, då jag kännt mig mer energisk och starkare då. Inte nog med att det är viktigt att äta cirka 1 timme före träningen för att orka med...annars har det ju ingen verkan om man tränar med tom mage, större chans att man ger upp då på grund av orkeslösheten.

Nåja, jag är laddad nu för en träningsfylld höst och näringsrik och nyttig mat. Har som ni vet slarvat med det en hel del, trots att jag gått ner i vikt. Jag är ju en av dem som lätt går ner i vikt. Men vikten är inte det ultimata för mig, jag vill hålla mig i form och slapp i kroppen kan man bli lite här och var oavsett om man är smal eller tjock och det vill man ju inte bli!

Jag ska som sagt, börja tänka på vad jag tar i mig från och med idag. I fortsättningen ska jag skippa youghurten, har förstått att det inte har nån verkan..går bara rakt genom kroppen och ger ingen mättnadskänsla, så det är bara skräp. Det blir gröt med grovt hårdbröd med ost på till frukost. Mindre tedrickande och mer frukter istället. Mer potatis och pasta, liksom fisk. Så måste jag köpa vitamintillskott, mycket järn för att hålla mig pigg bland annat.

På gymmet blir det styrke till att börja med, aerobics för energin skull. Så nu e de bara o tuta o köra..
Så till sist...bastu. Det blir en toppendag! Nu plingar micron..

See you later..

Slutet gott..

Angående katterna...de är vänner igen. Konstigt nog blev de bara det en dag fick jag höra...jag antar att de blev less på att fräsa åt varandra, eller så glömde de bara bort det :)...

Crazy Maicy..

Lazy Daicy har nu blivit Crazy Maicy.. okej, det närmar sig med stormsteg, allt ska hinnas färdigt nu. Jag åker snart från stugan! Hipp som happ..allt har gått så fort. Tänk vad sommaren går fort..som på ett snäpp...
Jag är på g! ...som ni kanske förstår..Ska hinna mé..no time to loose..fattar ni? Hajar ni? Eller..?..Jo de tror jag :)
Wanna drink some boose..eller kanske inte hehe..I´m already drunk..and crazy.
Fattas bara en häst..what? Fan va jag e knäpp!
You get it?

Kram C

Lazy Daicy..

Så här ser jag ut en rikig slapp dag på soffan. Hängig och trött...suttit och skrivit manus och surfat på internet. Katten sover...tänk så kylskåpet låter när det är helt tyst..orkar inte laga nåt, ska kanske koka te...har ingen bil, morsan lånat den igen..jaja..inte har jag bråttom nånstans heller..

Lazy Daicy kramar..

Djurkommunikation?

Jag sitter i ett dilemma. "Min" katt Molly har jag nu haft hos mig i ett par veckor. "Min" är ju inte faktiskt min..eftersom hon egentligen bott i 4 år hos mitt ex. Ja, så varför har jag henne nu?

Jag ska väl förklara...Vi hade två honkatter, de är syskon och ungefär 7 år gamla båda två...så hände det något för ett par veckor sedan...vilket jag inte riktigt förstår. Ett bråk utbröt mellan de två katterna, med rivskador och allt, så började de sky för varandra och agerade, som två vilt främmande katter, som definitivt markerat varsitt revir. Det gick inte att ha dessa två under samma tak.

Jag har därför nu tagit hand om denna sötnos och hon har varit lugn och trivts väldigt bra här i stugan, men..jag måste åka om några veckor. Jag kan inte ta hand om henne och tanken var att de skulle samsas och komma överens ifall de båda fick lite andrum, men så blev inte fallet.

Igår var jag tillbaka med henne. Okej, det verkar som om Molly lugnat sig och kunde nu acceptera den andra katten. Däremot tror jag att den andra katten "Allram", dock en hona, har fått ett traumatiskt minne av händelsen och verkar inte reagera lika välvilligt tillbaka...om hon ens känner igen henne. De är ju olika och Allram är mer rädd av sig.

Så började det...Allram fräste och gick undan av rädsla. Molly uppfattas av henne som ett hot tror jag...vad ska jag göra? De måste fungera ihop, så är det bara..

Har ni en lösning? Jag har läst lite om djurkommunikation och måste nog försöka med detta på allvar..då kanske på Allram...jag vet inte..men om det funkar, jag ska försöka. Vad ska jag annars göra? Ge upp mitt liv och stanna här i stugan för evigt med lilla Molly?

Jag ska testa med djurkommunikation, man vet ju aldrig, kan ju funka...fast det verkar ju rätt så allvarligt..det går ju inte att bara prata med dem precis :-I

Nåja, ska se...

Ha de!


Lilla Molly "Tror du att du kan bestämma över mig?"


Lilla Molly "..vad e de du har där egentligen?"

(Visst förstår jag vad dem menar..^_^
Foton: Chicadella

Myror i benen!

Regnet öser nu ner för andra dagen..vad göra? Katten bara sover och jag sitter vid datorn. Bävar för räkningen, hjälp! Som ni vet har jag ju mobilt internet här i stugan...äh..

Nu är man som inne igen i en mellanzon där hösten med nya tag väntar och sommaren lämnar man bakom sig, jag sitter bara och väntar... Men denna väntan gör mig rastlös. Sommar är ledighet för mig, men på hösten då rivstartar man och ger järnet mot vintern. Ja inte är det såhär hela året för mig inte! Vad trodde ni? Och varför tror ni jag inte gjort nåt i sommar...? Kanske av ren utmattning..

Nåja, nu regnar det i alla fall och det är några veckor bara kvar av ledigheten..sedan börjar skolan igen..huh! ..och det är så mycket jag skulle vilja göra...!!! Jag har myror i benen!

Jag sätter mig ner och skriver på mitt manus nu för en gångs skull, så det blir färdigt nångång..jag flyttar upp myrorna till knoppen med andra ord...dem får leva sitt eget liv där..

Ha en trevlig dag

Dagens färd med mobilkameran..

Vägen till stranden kl. 14.23 2008-08-17
"Något fantastiskt väntar"

Väl på stranden 14.24 2008-08-17
"..och så har vi ju kommit till havet"

Vägen fortsätter upp mot stugan. kl. 14.26 2008-08-17
"..och så vägen hem"

Foton: Chicadella

Har alltså funnit hur jag kan utnyttja mobilkameran..En liten fotodokumentär i stillbilder!! :) Som ni märker togs dessa bara under några minuter...
Godnatt med er..:)

Steker i solen..

Måste passa på lite..:) ..Det sägs att det är molnigt i stan..

I´m only a girl with good intentions...Sant!


Så ifall jag ser ut att vara självaste DEVIL, som man kanske kan tro så kan ni vara lugna, ni ser korset som hänger runt halsen! Är dock inte med i nån kristen sekt precis.. ville bara poängtera det..:)

Jag passar i lugg va?

..Klockan 20.52 ikväll..


Foto: Chicadella

Vad tror ni om denna utsikt på stranden ikväll?


Foto: Chicadella

Blyghet vs. Feghet?

Jag kom att tänka på vad blyghet egentligen är..för har nu uppfattat att folk lätt missuppfattar just vad blyghet är..är det så lätt att döma ut vem som är vad och varför? Eller tänker vi som andra gör..?

Jag skulle nog säga att blyga personer har en rädsla inom sig av att bli missuppfattade eller avslöjade och det tror jag grundar sig i dåligt självförtroende och alltför höga krav på sig själva i vad det nu är man då konkurrerar om...
Den blyge känner sig alltid utsatt..kanske är denne rädd för att avslöjas i en intelligent diskussion om intelligens eller om rädd för att yttra sig med ett sämre ordförråd jämfört med andra..eller har rädslan för att bli betraktad som dum helt enkelt och bli avvisad.

Den blyge kan mycket väl tycka att de själva är bra och duktiga personer, men att de är osäkra på ifall de blir accepterade som en i gruppen ifall man säger eller gör något klumpigt, som blir pinsamt värre och kanske fryses ut desto mer av gruppen. Därför låter den blyge hellre få folk till att tro att man är intelligent..osv..och är tyst för då vet de inget om det..De blyga är rädda för att bli avslöjade som "inte" perfekta. Därmed är det kanske så att blyga personer har enormt höga krav på sig själva och sällan blir nöjda.

Vad jag intresserar mig för är gränsen mellan blyghet och feghet eller finns den?

Kanske är det samma sak..så att tänka som att “Jag bryr mig inte om vad andra tycker och tänker om mig” anses vara målet, som att sänka på omtanken för andra, när tänker att jag skiter i vad andra tycker då tros jag ha nått över barriären till ett gott självförtroende..

Det är som att vi närmar oss lite av egoism..så vad vill den blyge? Bli egoistisk, det låter ju inte så bra...men..kanske är man just alltför oegoistisk, man vill ju trots allt att alla ska tycka om en precis som man är, det är alltså målet..

Ska vi närma oss gruppens bästa?...och för att behålla den bra och eliminera de som stör..alltför vanligt bland mobbing..men mobbarna är verkligen inte blyga, men inte i alla fall starka, som underdånar sig gruppen och är rädda för sin individualitet! Mobbare är fega!

Nu tänker jag omvänt här..

Om blyghet och feghet då är detsamma..att man inte vågar..då kan den blyge likaväl alltså vara den som är populär och "en i gänget" just på grund av dess feghet i att uttrycka sig ädelt och sant. Så därmed behöver den ensamma inte alltid vara den blyge bara för att den är utsatt eller utfryst..kanske är han den enda som är sann och trygg i sig själv i att våga vara just sig själv och vågar uttrycka precis som man tycker. Då är den den "tystne" inte den "blyge" eller den "fege" utan den "starke" och den som faktiskt skiter i vad andra tycker och tänker för rättvisans skull..och skiter i gruppen!

Då är det i så fall omvänt att den som "anses" vara stark egentligen är den mest svaga och blyge jämte fege. Och den som "anses" vara den svage, som är den tystlåtne, ensamme, inte egentligen är den blyge, utan den starke och trygge i sig själv.
Jag tror då att ensamma personer är starka individer! Och kan åstadkomma mycket i livet på grund av sin tro på en egen identitet!

Foto: Chicadella
Blommor till den som vågar vara stark!


Kram på er
C

Min misse..Molly för 10 minuter sen! Keltokig e hon också..ska alltid stångas med huvudet...men nu så har hon lagt sig. Tänk om jag också kunde somna så snabbt :P

Så ser jag ut i helkropp..
En bild av mig framför spegeln under en solskensdag inne i stugan..börjar gilla det här med fotografering..visst är jag bra på det? Bildkvaliten är inte den bästa..

Gottigottgott..

Ja så fick jag bilen igår och iväg till mataffären begav jag mig. Korgen blev full, liksom jag full av mättnad sen på kvällen. Vräkte i mig cocosbollar, kycklingklubbar, chilinötter och kryddade svampar i olja. Jag frossade i mig helt enkelt allt vad jag kunde, tänkte nästan steka bläckfisk, vilket jag älskar, mitt i natten klockan 2.00, men orkade inte. Allt var så gott och jag njöt verkligen så jag nästan brast. Jajamen..ikväll ska det frossas i sig lite till och sen blir det bastu.

Dagen till ära slutar jag kanske med en film jag köpte häromdagen, "kocken". Får se om den är bra, kanske man blir hungrig av att se den, men no tears..mat har jag så det räcker..åtminstone för ett tag. Nåja...ät på så ses vi sen.

Hejsan svejsan.

Min kära 745:a..

Nu har jag lånat ut min bil till mamma..det är tredje dagen nu hon har den och...jag tål inte denna väntan snart mer!

Okej, hon skulle ju köpa några plankor..och behövde takfästena..eller vad dem nu kallas för, ni vet såna där som man kan fästa plankor på och färdas på biltaket istället för släp. Visst, hon behövde ju köpa dem i och med att hon håller på att bygga om sin altan och gubben där kräver att hon köper in allt material.
Nu har hon ju en sån där modern Volvo, som saknar möjlighet till att fästa upp dessa ...fästen? på biltaket..tacka vet man gamla volvon 745:a..ja det är en sån jag har, men dock så hållbar!

Nåja hon jobbar och kommer hem sent..så ska hon hinna köpa rätt plankor..och då får man ju leta.
Nu har det alltså gått tre dagar..och så ringde hon igår. Hon hade hyrt ett släp, jag orkade inte fråga längre för vad?
Okej hon fixar hemma i sin trädgård, bygger om och målar då hon inte "jobbar". Jag gör inte ens hälften av detta här i stugan...förstår, förstår verkligen att hon har mycket att stå i och inte alltid hinner med allt.

Men jag är ensam här ute i skogen i stugan....utan bil! Och vattnet är slut! (saknar ju vatten här) Jag kan inte koka te! Om ens borsta tänderna..vill ju inte använda havsvattnet till det..eller kan man?

Okej hon kommer med bilen ikväll, ja maten är ju faktiskt också snart slut...det är inte många timmar kvar, kanske fem, om hon håller tiden.

Okej..jag läste nånstans om hur man kan göra andningsövningar, kanske ska testa.
Kram

Sköna söndag..

Ja..så är det söndag och gräsmattan har vuxit igen. Dags att klippa det alltså. Inte nog med att bastun måste målas färdigt. Ja då vet ni var ni har mig idag. Ha en trevlig arbetsdag ni andra också.

Kram C

..och lite till

..och så vill jag bara säga att kanske kan det också vara så att dina vänner inte märker i hur dåligt du egentligen mår eftersom de själva mår så dåligt och inte kan "se" dig riktigt..
Att "rensa" ogräs handlar inte om att göra sig av med vänner, som man ändå håller kär, men att man ser till när och hur man umgås med dem för sitt eget bästa.

Om inte djup samförstånd för varandras sk. egna liv inte uppskattas eller respekteras
- och då menar jag att det mottages likgiltigt av vännen och hindrar din strävan för ditt mål..vilket du kanske inte uppmärksammar då du lägger skulden på dig själv i att det du gör avgör du själv och inte din vän och därför klandrar inte honom/henne...- så bör man göra ett uppbrott ifrån varandra ifall det är ett måste.

Tid i ensamhet väcker eftertanke och om du vill växa, måste du först bli stark för att kunna stå emot motgångar och dem som hindrar dig ifrån att nå dina mål.

Gonatt på er!
Tusen kramar C

Har du valt din vän/relation?

Självrespekt. Vad är det? För mig är det att sätta värde och kunna acceptera sig själv precis som man är. Det viktigaste dock är att inte låta sig behandlas på ett nedvärderande och kränkande sätt, att du ser ditt eget värde i hur viktig och betydelsefull du är inte bara för andra utan faktiskt mest för dig själv. För om du inte sätter högt värde på dig själv, hur ska just din styrka kunna växa då?

Det var någon som sa en gång något jag aldrig glömmer, vem det var kommer jag inte ihåg, men det fick mig i alla fall att tänka efter då jag själv just då inte mådde så bra. Jag gick och funderade mycket på varför just jag skulle må såhär? Varför skulle jag drabbas av sånt här? Vad hade jag gjort för nåt för att förtjäna att må såhär dåligt?
Jag förstod inget och fortsatte i samma spår, med samma vänner och sk. "vänner" jag trodde betydde ändå något för mig..samma sorts relationer osv. och så fortsatte cirkeln.
Jag fick nya törnar och motgångarna haglade mot mig.

Så vad var det nu hon sa? Den där meningen..som jag aldrig skulle komma att glömma, som väckte en eftertanke inom mig.

"Det växer det du uppmuntrar till"

Alltså..du väljer dina vänner
..då väljer du hur du mår
..då väljer du ditt värde..
och visar var du står...

Dem du umgås med påverkar ditt sinne omedvetet och väljer ditt mående, som du i sin tur delger dig med andra. Du tror att du kan stå emot detta påverkande..kanske på ytan är du duktig att dölja dina känslor, men falsk glädje är svårt att dela med sig av, det lyckas man sällan med.

Mitt råd till dig som känner dig dålig och kränkt är att se efter vilka du umgås med och varför.
Ger dem dig gott självförtroende och får dig att må bra? Om inte..så blir du sämre och blir svag..om ja..så växer din styrka och glädje, kanske kan dessa sk.vänner då även bli försiktigare i sitt beteende och se DITT värde på samma sätt, som DU gör.
Så välj med omsorg, det är DU värd. Vi lever inte länge på jorden, värna om den tiden och se till att må bra..bara då kan även vi andra känna det...och inte må dåligt över att du också gör det.

Ps. Vill du att det ska växa vackra blommor på din trädgård eller ogräs..det beror helt på hur du sköter den..precis som du sköter dig själv...

Kram C

Find your own solutions..

Så har en ny vecka börjat och jag har fått motivationen till att skriva igen. Det är konstigt hur det kommer i perioder.
Jag har en hemlighet för er, vilket jag tyvärr inte kan delge med er om. Jo det är så att jag har börjat skriva på ett nytt filmmanus och till och med på Finska, helt underbart. Jag har inte testat det tidigare att skriva på finska, så nu tog jag tag i det, eftersom manuset inte funkade på Svenska (har arbetat lite tidigare med det).

Det låter konstigt, men bara av att byta språk på sitt manus blir den en helt annan, dialogerna blev perfekta, så nu är jag igång med detta...på Finska. En positiv orsak till att kunna flera språk alltså...det är bara att byta ifall det inte funkar på det ena, jå då flyttar man bara över till det andra...så nu sitter jag alltså här ensam i min stuga igen och skrattar ibland för mig själv...skriver ju en komedi..

Nåja allt känns bra och jag sover till och med bra om nätterna nu när det har blivit mörkt igen.
Jag tror jag tar och kokar lite vatten, blev som lite tesugen.

Kram och see you later :)

 

Back in bisness..

Oj så dagarna bara löper förbi. Jag har faktiskt lite dåligt samvete över att jag inte har hunnit skriva något på ett bra tag. Jag kunde visst inte skärpa mig :(. "Grejen är den att" (som man brukar säga..) att..jag har ju haft så fullt upp den senaste tiden...inte nog med att jag hade internetproblem i Finland..och så e de väl så mycket annat..eh..

Okej, man brukar ju inte gilla ursäkter och om jag ska vara helt ärlig, som jag faktiskt oftast är :), så beror det helt enkelt på att jag lämnat stuglivet för en stund och funnit att det finns liv utanför väggarna. Jag har rört på mig hipp som happ, raskt och fritt, utan mål, utan krav...från något håll. Så därmed är min version sann.

Men nu är jag tillbaka.

Finland var trevligt. Besökte Kittilä och Levi. Bodde hos brorsan och bastade en hel del. Allt gick bra..och solen sken. So we´re back..okej, en lugn start. Får berätta mer sen.

Kram på er.

RSS 2.0