Tro inte att du vet vad du får om du nu inte väljer att få det du vet...


Satt idag och kollade en film "vid himlens utkant", handlar om en turkisk ung kvinna, som lever utanför lagen inom politisk aktivism, hamnar i ett lesbiskt förhållande och slutligen i fängelse. Den var mäkta imponerande hur manuset var uppbyggt! Men så har den också vunnit pris för bästa manus på filmfestivalen i cannes förra året. Det var intressant att följa hur de olika personers liv sammanflöts till varandra på något sätt och hade stor påverkan i varandras liv och öden utan deras vetskap om varandra.

Kom själv att fundera på hur det egentligen är med livet. Hur mycket man styr själv till sitt öde? Och om det finns en begränsad tid till varje hållplats och om inte så förhalas ditt öde då? Drar man bara ut på det? I så fall så är det en bra orsak till varför vi upplever liknande misstag och konsekvenser om och om igen...tills vi kommit till vår hållplats slutligen.

Så sega vi är då..och tänk så mycket som skulle kunna hända, om man bara följde sin intuition och känsla, utan någon som helst förnuft. För förnuftet är ju denna bromskloss, som hindrar oss från att ta till oss lite tokiga risker, det gör oss istället fega och trygga. Dock kan väl förnuftet vara till hjälp om man lär sig och tillåter sig just därför att förändra på sig.
Fann ett riktigt bra citat. Kommer nu inte ihåg vem som skrivit det.

"Om du alltid gör som du alltid har gjort
kommer du att få vad du alltid har haft."

Stämmer så bra ibland!

Mitt eget citat:
"Don´t try to find out your destiny, otherwise you stop living when you choose it, it wont be right then. You can´t choose it, it is not an option of logic only a need.

Hmm..

Kram C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0